Introductie webtool NLQAVET
Evenement
di 13-11-2012
Afgelopen jaar hebben in vier opleidingsteams door het land pilots plaatsgevonden vanuit het NLQAVET project. Dit project is gefinancierd met Europese subsidiegelden. In de teams is gewerkt aan het vergroten van de kwaliteitscultuur met als uiteindelijk doel het vergroten en borgen van de kwaliteit van het onderwijs. In een aantal bijeenkomsten zijn wij met teams en management aan de slag gegaan om te werken aan een kwaliteitscultuur en kwaliteitsbewustzijn gekoppeld aan een kwaliteitsdoelstelling zoals het verbeteren van de intake procedure of het aanpakken van de SLB.

De opbrengsten van de pilots hebben we verzameld in een webtool. Via deze webtool kunt u kennis maken met het gedachtegoed en de verhalen van de pilotteams. Ook vindt u hier de gebruikte instrumenten zodat u, als kwaliteitszorgmedewerker of manager, zelf met uw opleidingsteam(s) aan de slag kunt met dit thema. 
 
We zijn erg benieuwd naar uw reactie op deze webtool. Daarom organiseren we op 13 november een bijeenkomst om u kennis te laten maken met deze webtool en deze samen met u te testen.

In deze kleinschalige bijeenkomst delen wij met u de resultaten van de pilots, waar we bijvoorbeeld in gaan op:

·         De PDCA gaat voor teams leven als deze verbonden wordt met hun eigen werk / het primaire proces (onderwerpen, zoals SLB, intake, aantrekkelijk onderwijs);

·         Kwaliteit op de werkvloer vraagt zowel om een systeem als om kwaliteitsgericht handelen gebaseerd op kwaliteitsbewustzijn en kwaliteitscultuur;

·         Teams raken meer betrokken en leren meer over kwaliteitszorg al doende;

·         Een positieve, onderzoekende benadering, zoals de Appreciative Inquiry methodiek draagt bij een gerichtheid van teams op kwaliteit;

·         Een ondersteunende bijdrage vanuit het management motiveert teams om zelf met kwaliteitszorg aan de slag te gaan.


 
Vervolgens verkennen we met elkaar of de webtool voorziet in de behoefte om aan de slag te gaan met de resultaten. Is de benodigde informatie vindbaar, bruikbaar, of mist u bijvoorbeeld nog iets?

Daarom zouden wij het zeer op prijs stellen als u er bij bent. Voor aanmelding kunt u voor 7 november een mail naar mbussel@cinop.nl sturen. Mocht u zich aanmelden, krijgt u daarvan een bevestiging en sturen wij nog gedetailleerde informatie over o.a. de locatie.

Mocht u nog vragen hebben of meer willen weten over deze bijeenkomst dan hoor ik dat graag via de mail (mbussel@cinop.nl) of telefonisch (06 10882969).

Namens het projectteam van NLQAVET, 

Marloes van BusselAanvang 09:30 uur | Eind 12:30 uur // Utrecht | Seats2meet 
Events Calender
februari 2019
M
D
W
D
V
Z
Z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Forum
NIEUWE DISCUSSIEPUNTEN
Kunt u doorgeven via het contactformulier >>