Ondersteuning opleidingsteams met NLQAVET-webtool
Nieuwsbericht
vr 13-09-2013 |

Focus op realisatie kwaliteit op de werkvloer:
 
aanbod voor
ondersteuning opleidingsteams

met behulp van de webtool NLQAVET


Begin 2013 heeft het NCP EQAVET de NLQAVET webtool opgeleverd die teams handvaten en inspiratie opleveren om te werken aan een kwaliteitscultuur ter bevordering van kwaliteitszorg. Deze webtool kan door teams binnen mbo-instellingen gebruikt worden om op teamniveau te werken aan een kwaliteitsvraagstuk.
 
Het NCP EQAVET gaat in de periode oktober - december 2013 opleidingsteams ondersteunen bij het duurzaam aanpakken van een kwaliteitsvraagstuk met behulp van deze webtool. De teamleider zal met ondersteuning van de begeleider vanuit het NCP EQAVET de voorbereiding, uitvoering en evaluatie van twee teambijeenkomsten ter hand nemen. Tijdens het traject zal daarnaast een sessie worden belegd met de teamleider, zijn of haar leidinggevende en de begeleider vanuit het NCP EQAVET om na te gaan op welke wijze het management het team kan ondersteunen bij het aanpakken van het kwaliteitsvraagstuk en wat dit betekent voor het management zelf. De aanmelding voor dit aanbod is nu gestart.
 
Doelen:

·         Het opleidingsteam heeft stappen gezet in het aanpakken van het kwaliteitsvraagstuk door aan een kwaliteitscultuur te werken.

·         De teamleider leert werken met de webtool zodat hij of zij in staat is om met behulp van de webtool het team stappen te laten zetten in het kwaliteitsbewust werken/ werken aan kwaliteitszorg op teamniveau.

·         De ervaringen van de drie teams met de webtool stelt het NCP EQAVET beschikbaar aan het MBO veld. 

 

In totaal kunnen drie opleidingsteams ondersteuning krijgen van het NCP EQAVET. De uiterste inschrijfdatum is 1 oktober 2013. Mocht het aantal aanmeldingen groter zijn dan drie, dan zal het NCP EQAVET op basis van de volgende criteria de definitieve keuze voor te ondersteunen teams maken:

·         verdeling over teams van roc’s, vakinstellingen en aoc’s;

·         kwaliteit van de uitwerking van het kwaliteitsvraagstuk waar het opleidingsteam mee aan de slag wil gaan en de leervraag van de teamleider gekoppeld aan het werken aan een kwaliteitscultuur in het team;

·         beschikbaarheid van begeleiding vanuit het NCP EQAVET gekoppeld aan de voorgestelde data voor teambijeenkomsten.

 

Medio oktober 2013 ontvangt u van ons bericht of uw team ondersteund zal gaan worden door het NCP EQAVET bij het aanpakken van uw kwaliteitsvraagstuk.
 
Van de opleidingsteams wordt een eigen bijdrage van €500,- per team gevraagd.
 
Voor meer informatie over dit aanbod kunt u contact opnemen met Marloes van Bussel van het NCP EQAVET (mbussel@cinop.nl, tel. 06-10882969).
 
 
Events Calender
februari 2019
M
D
W
D
V
Z
Z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Forum
NIEUWE DISCUSSIEPUNTEN
Kunt u doorgeven via het contactformulier >>